18 Aralık 2019 Çarşamba

Isıcam Sinerji Faydaları


ısıcam sinerji nedir


Binaları daha sıcak yakalayabilmek için  senelerden beri değişik değişik usuller uygulanıyor. Isı izolasyonu, çift sırçalar, PVC pencere kaplamaları gibi etmenlerin yapılmasındaki hakikat binayı daha sıcak yakalamak ve ses izolasyonunu sağlamaktır. Ancak bunlar hem çok uğraştırıcı hem de boş yere maliyet yaptıran usullerdir. Şimdilerde ise ısıyı en iyi biçimde iletmek mahareti ile karşımıza ısıcam sinerji çıkıyor.

Isıcam sinerjiyi öbür sırçalardan ayıran en ehemmiyetli özellik çift sırçalarda ara boşluklarda hava kullanılırken ısıcam sinerjide argon gazı doldurulmaktadır. Bu sırçalar ısı hakimiyeti sağlayabilen sırçalardır ve uzun ömürlü olması sayesinde çokça seçim edilir.

Isıcam Sinerjinin Faydaları Nelerdir?

Isıcam sinerji ısıyı hakimiyet edebilme özelliği sayesinde kış aylarında etraf sıcaklığının korunmasına destekçi olur. Güneşin ısısından had safhada yararlanarak pencere önlerinin soğumasına mani olur. Hâlbuki senelerdir sünger kapatma ile pencere önleri kapatılarak soğuğun içeri girmesi önlenirdi fakat artık ısıcam sinerji ile bunu yapmak olası.

Isıcam sinerji yaz aylarında ise güneş ışınlarını izole eterek konutun %40 daha serin kalmasını sağlar. Başka Bir Deyişle, ısıcam sinerji yaz kış rahatlıkla kullanılan bir mahsuldür. Bu sebeple konutlarda, işyerlerinde ve pek çok binada kullanımı seçim edilir. Türkiye’nin her bölgesinde ısıcam sinerji kullanılır ve olağan çift sırçalara göre daha pahalı olsa da kısa müddette yaptığı gideri kat kat çıkartır. Zira fantastik derecede yakıt tasarrufu sağlamaktadır.

Binaları daha sıcak tutabilmek adına yıllardan beri farklı farklı yöntemler uygulanıyor. Isı yalıtımı, çift camlar, PVC pencere kaplamaları gibi etkenlerin yapılmasındaki asıl amaç binayı daha sıcak tutmak ve ses yalıtımını sağlamaktır. Ancak bunlar hem çok uğraştırıcı hem de boş yere maliyet yaptıran yöntemlerdir. Şimdilerde ise ısıyı en iyi şekilde iletmek yeteneği ile karşımıza ısıcam sinerji çıkıyor.

Isıcam sinerjiyi diğer camlardan ayıran en önemli özellik çift camlarda ara boşluklarda hava kullanılırken ısıcam sinerjide argon gazı doldurulmaktadır. Bu camlar ısı kontrolü sağlayabilen camlardır ve uzun ömürlü olması sayesinde çokça tercih edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder